tirsdag 27. desember 2011

Jul på vestlandet

Konstrastene er store, fra vakre snøkledde skoger den ene dagen, til mosekledd skogsbunn, for så å kjøre kolonne i snøstorm.

Onsdag forrige uke kjørte vi fra Vestfold til Hordaland. Det var nydelig vær, snø på bakken og sol! Når vi kom til Telemark, var skogene dekket med masse nysnø. Julestemningen kom sigende! Til og med langs fjordene i Hordaland var det snø.Men... torsdag morgen... var all snøen vekke og regnet pøset ned.
Pga alt regnet som har vært i høst/vinter, er skogene på vestlandet kledd i grønn mose, soppen blomstrer og elvene er store. I mellom julekaker og pakker ble det litt tid til noen turer i skogen.


Jeg vet at noen løvtre kan bli veldig store og tjukke, men dette er det største grantreet jeg noen gang har sett (det er en voksen person på 1.90m som holder på treet):


Mange flere bilder er lagt ut på Picasa for Desember

1. juledag bar det hjem igjen. Med tanke på værmeldingene, fant vi ut det var best å bare komme seg over fjellet. Det var både isete og mye vind. Over selve Haukeli var det kolonnekjøring. Stor kontrast til onsdagens tur. Fjellet var ikke så idyllisk lenger. Noen ganger blåste det så mye at en ikke såg bilen foran.


Tilbake i Vestfold var det sol igjen. Litt rart å være i slutten av desember og det viser +12C på gradestokken!

Ønsker alle en fortsatt God Jul!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar