søndag 18. desember 2011

Den vanlige rundturen

Jeg har funnet en fast rute som jeg kan gå, uten å måtte kjøre noe sted. Det har vært mye dårlig vær i høst, så når det først er opplett, er det greit å ha en fast rute gå til på kort tid. Det betyr også at jeg kan gjøre meg kjent, fokusere mer på lys, utsnitt etc, siden jeg kjenner"innholdet". For selv om ruten ikke er den mest spennende, så inneholder den det meste.
Forrige søndag var det endelig opplett. Deilig å kunne gå ut på tur igjen, det var til og med nesten vindstille! Turen er på ca 2km. Som oftes bruker jeg 2 timer, denne gangen ble det 3.5t (lenge siden sist).

Først går jeg gjennom boligfeltet, ned til Oslofjorden. Huset vårt ligger vel ca 75moh. På søndag traff jeg på flaggspetten midt i boligfeltet. Den var opptatt med å hente furukongler og hakke løs på dem i lyktestolpene. Tror ikke det er en lyktestolpe som ikke hadde spor etter hakkespett, og fullt av kongler på bakken under. Satser på jeg treffer på den flere ganger i vinter.
Så kommer jeg til Oslofjorden. Stranden har endret seg mye nå pga uværet. Tang, skjell og søppel er skyllet flere meter opp på land. Det var flott rim på blåskjellene denne gangen.Etter å ha gått ca 200 meter langs stranden, går jeg inn i skogen og starter på veien tilbake. Det er ca 700meter med slak oppoverbakke. Det går en liten bekk gjennom skogen, nå er den ganske stor pga alt regnet. Denne gangen var det også litt is.


Det var mot slutten av stien i skogen jeg fant grenene med håris, ref forrige blogginnlegg. Når jeg er ferdig med skogen kommer jeg til en kornåker. Etter noen meter er jeg tilbake i boligfeltet, og har noen hundre meter til jeg er hjemme igjen.
Det har vært bra vær idag også, men jeg kom meg bare ned til sjøen og fikk tatt noen få bilder før minnekortet klikket... det har skjedd noen ganger i det siste. Et helt nytt Kingston Ultimate... jeg kommer til å levere det tilbake. Fikk i dag mitt nye Sandisk Extreme Pro, satser på det "tåler mer"! Det er meldt bra vær i morgen også, satser på en tur :-)

2 kommentarer:

  1. Oi, du har fått flotte bilder av blåskjellene med rim på!!!
    Prøv å formatere minnekortet, det gjør du i menyen på kameraet.
    Tusen takk for turen. Ha en trivelig uke til deg.

    SvarSlett
  2. Takker :) Jeg formatere alltid minnekortet etter å ha lastet bilder. Kingston har klikket flere ganger, jeg får beskjed om "CHA" ("cannot write to card"). Jeg må så slå av kamera, ta ut minnekortet, og sette det tilbake. Denne gangen hjalp ikke det heller... Har aldri hatt dette problemet med andre merker, og jeg har tatt noen bilder... :)

    SvarSlett