søndag 19. januar 2014

Naturopplevelse

Det er lett å bli fokusert på å ta vakre, spektakulære eller kunstneriske bilder. Tenke på at utstyret skulle vært bedre, fuglen sjelden, lyset vakkert...

Jeg tar turen ut i skogen, har den helt for meg selv. Halv meter snø, vinden som suser, overskyet, fredelig. Setter meg ned ved ei lita elv med litt is på. Etter en liten stund kommer gjerdesmetten, leter aktivt etter mat. I bakgrunnen kan jeg høre fossekallen. Inni skogen ser jeg en rødstrupe. Ei heipiplerke dukker også opp. Jeg knoter med kamera, det er mørkt i elveløpet. Lukkertiden blir lang, skal bildet bli lyst nok må jeg opp i ISO 2000. Det vet jeg blir dårlig kvalitet... Irriterer meg, tenk om jeg hadde hatt et kamera som kunne ha ISO 6000 uten problem. Eller telelinse med f2.8. Gjerdesmetten hopper bak ei snøtue. Hodet går opp, så ned, opp, ned. Jeg må flire. Blir sittende å studere hvordan den svinser rundt, flyr raskt hit og dit. Hvordan den setter seg på kvister, aldri i ro, titter bort på meg av og til.
Humøret stiger, bryr meg ikke lenger om det ikke blir noen bilder, for jeg har fått en naturopplevelse! En jeg vil huske, den lille gjerdesmetten. Bildene får bli en et fint minne, for meg.


2 kommentarer:

 1. Hei Bodil ;)
  Så vakkert beskrevet!
  Her gav du meg en natur opplevelse og ;)
  OG flotte bilder.
  Misunner deg foto kunnskapene dine,
  eg er alt for dårlig til å sette meg inn i det tekniske og lære det skikkelig !
  Men ja det er helt sant,
  jo bedre utstyr en har, så har en alltid lyst på enda bedre ;)
  Klem

  SvarSlett