søndag 9. desember 2012

Vinter!

Noen klager og syter, liker ikke vinter, det er kaldt, snømåking, vanskelig kjøreforhold, osv.
Mens jeg hører definitivt til den kategorien som digger vinteren! Så lenge det er ordentlig vinter...
Stabilt, snø og minus, da er vinteren på topp. Så mye snø har vi ikke enda, men det har vært kaldt og fint i flere dager nå.

Tirsdag var det vakker soloppgang, med frostrøyk på Oslofjorden:


På vei hjem fra jobb fredag tok jeg en lynsvisitt til Borrevannet for å se hvordan kulden hadde påvirket området. Det var begynt å bli mørkt, så ble bare tatt noen "prøve bilder".
Det hadde lagt seg is på vannet, mens elva som renner ut ikke var frosset helt igjen.
Jeg fulgte elva nedover på vei tilbake, og mens jeg låg nede for å ta bilder av noen isdråper, dukket fossekallen opp. Vet ikke om det var pga skumringen eller om den ikke brydde seg, men den ble ikke skremt av at jeg beveget meg. Tok noen få bilder, men det var for lite lys. Så jeg filmet i stedet. Morsomt å se på den mens den dukker ned i det kalde vannet for å finne seg mat.
Kanskje jeg er heldig og møter den igjen senere i vinter.Lørdag var en nydelig dag! Sol, nesten helt vindstille og -4C grader. Så familien tok turen til Borrevannet. Det låg blank is på vannet, 10-20cm, men den hadde tegn til sprekker. Så vi holdt oss i et lite område, langt borte fra sprekkene, hvor vi følte oss trygge. Vannstanden har vært veldig høy, så sprikkene kom nok av at vannet synker. Det var ingen åpninger der vi var, men hadde ikke turt å gått over hele vannet. Mens mann og unger skøytet rundt, tok jeg bilder i stedet.Ønsker alle en god vinteruke!

4 kommentarer:

 1. Hei,
  Veldig mange flotte bilder her. En må bare nyte de få timene med lys som er i døgnet nå. Håper på ei fin jul der lyset er på topp :)

  SvarSlett
 2. Tusen takk! Håper også jula bringer med seg god vær :)

  SvarSlett
 3. ÅÅÅÅ for noen flotte vinterbilder.
  Nydelige isbilder.
  Fra Hilda

  SvarSlett