onsdag 30. mai 2012

Blomster i solnedgang

I kveld var himmelen farget vakkert og en kort sykkeltur til en blomstereng resulterte i blomster i solnedgang bilder:




 

Har også startet "nytt prosjekt" med å ta bilder som kan brukes til bakgrunner, dvs litt mer abstrakt bilder eller rene farger. Gjorde noen forsøk på det også i kveld:






torsdag 17. mai 2012

Essoskogen

Først må jeg si Gratulerer med dagen, så vise et stemningsbilde fra hagen, Norge i rødt, hvitt og blått:


Så, til Essoskogen, som ligger i Tønsberg. Noen skoger har større mangfold enn andre, og denne er en av dem. Det vokser planter som en ikke finner hvor som helst, og planter som er helt vanlig. Her er et lite utdrag fra turen jeg tok dit for noen dager siden:

Berberis

Tannrot

Fuglerede fra i fjor

Skjellrot

Marianøkleblom

Firblad blant kvitveis

Leddved

Myrfiol

tirsdag 8. mai 2012

Havørner

Det ble ingen orre- eller tiurbilder på vestlandsturen. Men i dag morges da jeg skulle kjøre på jobb såg vi noen store fugler som fløy langt borte. Etterhvert skjønte vi at det var 3 ørner, pluss noen kråker. To av ørnene tok tak i hverandres klør og for nedover i en "dans". Veldig stilig å se på, selv om det var laangt borte. Så forsvant de over fjellet og ble borte. Mens vi sto og kikket i en helt annen retning, dukket to av ørene opp rett over hodet på oss. Da var det ikke tvil, det var havørner. Mine første bilder av havørn!



lørdag 5. mai 2012

Resultat av orrtur...

...... ble ingenting. Da vi kom til teltene i går kveld såg det dessverre slik ut utenfor:


Sannsynligvis en orre som er tatt av hauk el.l. Men vi håpet at kanskje det ikke skremte orren alt for mye. Det skulle vise seg været var det som skremte dem mest bort. I dag har det blåst mye, snøen, regnet, osv.
Vi hørte det var noen som spilte lenger inne i skogen, hvor det sikkert ikke blåste så mye. Men ikke tegn til noe liv utenfor teltene våres. Så vi har gitt opp. I morgen er det meldt enda verre vær. Får se det an, kanskje mandag eller tirsdag kan by på bedre vær?! 

tirsdag 1. mai 2012

Klar for orretur til vestland

På torsdag som kommer reiser jeg vestover pga jobb. Og det passer fint, for da kan jeg kombinere dette med orreleik (og familiebesøk). Håper det blir bra vær og vindstille. Er jeg ekstra heldig blir det kanskje tiurleik også, det hadde vært topp, har ikke bilder av den.

Mens jeg venter mimrer jeg tilbake til i fjor: