lørdag 31. mars 2012

Farger i havet

I dag har det blåst godt, Oslofjorden ble pisket opp og bølgene slo mot land. Prøvde meg på litt andre bølgebilder, noen abstrakt med fokus på fargene, andre med mer fokus på kontrast.








Og når en er ved sjøen, blir det fort noen måkebilder også.




I skogen vokser hårfrytle, ikke den mest kjente blomen, og på avstand ser den litt "kjedelig" ut. Den vokser over alt her. Akkurat nå syns den godt på skogbunnen, den er førstemann ut, ved siden av blåveis og kvitveis. 



Men om en kryper nærmere og ser på blomen, så er den faktisk ganske vakker!




God Påske!!

Flere bilder er lagt ut på Picasa Mars


lørdag 24. mars 2012

Spurveugle

I mellom andre gjøremål idag, tok jeg en liten tur til skogen for å ta bilder av kvitveis. Det skulle være en kort tur, så jeg tok bare med makro objektivet. Mens jeg krøp rundt på skogbunnen hørte jeg plutselig mye fuglekvitter. Og jeg ikke kunne huske å ha hørt før, det var flere og intenst. Måtte sjekke dette ut. Så ser jeg bokfinker som kvitrer voldsomt i vei, og flyr urolig rundt. Og der... et stykke opp i et tre sitter den: spurveugla! Det er første gang jeg ser den, og jeg må si; den er utrolig liten!
Det ble noen bilder, 105mm makroen funke den, men jeg irriterte meg grønn over at jeg ikke hadde teleobjektivet med meg... Faktisk så syklet jeg tilbake til huset, byttet til tele og syklet tilbake... men, da såg jeg den ikke lenger... Får håpe jeg treffer den igjen, for det er absolutt en av mine favoritt fugler! At en så liten fugl kan ha et så intenst blikk er fasinerende, og samtidig være så søt, men alikevel være en rovfugl!




Noen av kvitveisbildene:



Vårblomster

Det er virkelig vår, det blomstrer over alt, insektene våkner til liv, fuglene bygger reir! Bare i løpet av noen dager så har marsfiol, vårpengeurt, kvitveis, tulipaner og påskeliljer dukket opp fra intet. Marsfiolen er fin å ta nærbilde av, den lukter veldig godt :)
Det er veldig varmt og deilig nå, meldt sol og flott vær, så det blir nok noen timer på fototur i helga!

Marsfiol

Vårpengeurt

Vårpengeurt

Påskelilje

Tulipan - Showwinner


God helg!

Flere bilder fra mars her.

mandag 19. mars 2012

Blomsten og bien

I helgens hagearbeid ble jeg oppmerksom på en bie som koste seg i krokusene. Den hadde så mye pollen samlet på bena at den av og til hadde problem med å fly ordentlig. Måtte finne frem kamera og ta bilder av bien i blomsten. Fikk tatt noen bilder av den flyvende, det var mange bom, men noen ble skarpe. Litt småirriterende at jeg ikke såg alle de tørre stråene bak krokusen før etterpå, de ødela mange av bildene. Ikke alltid en klarer å tenkte på alt i "kampens hete"...

Bier er ganske hårete...

Inn for landing

Syns det var morsomt med skyggen av bien på krokusbladet

 
De stråa, de stråa....

 Sjekk det pollenlageret!

 "Noe mat nedi her..?"


Gleden var også stor da jeg fant blåveis i egen hage i helgen! En enslig plante med noen få blomster. Vet ikke om den har vært dyrket eller er vill, men den skal stelles og passes på :)

Blåveis

Blåveis

Gul krokus

Lyselilla krokus

Flere bilder er lagt ut på Picasa Mars.

søndag 11. mars 2012

Vår!

I en skråning på Løvøya utenfor Horten har det startet, blåveisen blomstrer! Det er ikke så mange enda, men noen har turt å titte frem i vårsola. Skogen er fylt med blåveisblader, så skal nok ta turer tilbake, det kommer forhåpenligvis til å være et blått hav der om ikke så lenge.






Hassel blomstrer også, med små rosa tråder som er hunnblomsten, hannblomstene er samlet i rakler.




Det er enda litt is noen steder, men med +14C grader smelter den fort!



Horten er kjent for misteltein, og Løvøya er intet unntak. Nå som det ikke er noe løv, viser den veldig godt igjen.


Flere bilder lagt ut på Picasa Mars

onsdag 7. mars 2012

Tåka

Onsdag forrige uke var jeg på vestlandet en snartur, og på vei til jobb dukket motivene opp i tåke. Jeg hadde bare med meg kompaktkamera, syns det fungerer greit på sånne korte turer, men savnet speilrefleksen...





søndag 4. mars 2012

Roma, Italy

Roma, alle har hørt om stedet. Byen med historisk sus over seg. Og byen lever opp til navnet sitt! Bygninger så gamle at en ikke helt forstår, keisere, kriger, malere, geni, design, mat, turister, osv... Roma kan by på det meste. Og det meste ligger innenfor en lang gåtur.
Og en må heller ikke glemme den lille staten som ligger der, Vatikanet. Med så mye kunst og skjønnet at en nesten mister pusten. Det kan nesten ikke forstås ut i fra bilder, en må se det selv.

Bilder og info om stedene er lagt ut på Picasa: Roma.

Mer er en smakbit: